snabba bilar & racing

Är du ute efter adrenalinkickar och att köra snabba bilar?  Då ska du ta en titt på Sveriges tolv bästa racingbanor och vilka supersportbilar man kan köra.

Det finns racing banor för alla typer av bilfantaster, både nybörjare och proffs. Ta reda på information om varje anläggning för att veta vad som passar dig bäst. Många event företag anordnar också olika racing upplevelser och perfekt för dig som är racing-entusiast. Dessa event är ofta skapade av racing proffs som har en ordentlig genomgång med både instruktioner i säkerhet och körteknik.

BILBANOR I SVERIGE

Vi har listat 12 olika racing banor i Sverige som erbjuder olika utmaningar. Här finns allt från stora anläggningar med Formel 1-banor till mindre körplatser för amatörer. Oavsett om du är nybörjare eller proffs så kommer du att hitta någonting som passar dig. 

Anderstorp Raceway är en av Sveriges mest populära racing banor och ligger i Anderstorp, Småland. Banan stod klar maj 1968 och har stått värd för ett flertal Formel 1-tävlingar och haft Grand Prix sex gånger. 

Mantorp Park ligger i staden Mantorp i mellersta Sverige och invigdes 1969. Här arrangeras publika evenemang med racing eller drifting. De har också en daglig verksamhet med förarutbildningar med fokus på säkerhet och miljö. Man kan även ta med sin egen bil och köra, på deras bandagar. 

Ring Knutstorp är en racingbana i Skåne som är omgiven av en vacker natur. Varje år välkomnas tusentals besökare som vill öva på sina körkunskaper och kika på biltävlingar. De har även förarutbildningar, riskutbildningar och man kan även hyra bana för olika former av körning. 

Sturup Raceway är en modern motorsportanläggning med olika event samt teambuilding aktiviteter. Banan invigdes 1972 och var från början en grusbana för rallycross men uppdaterades på 90-talet då den asfalterades.

Gelleråsen ligger i Karlskoga och är en racingbana med hög standard som har både evenemang, utbildningar övningsområden, gokartbana och annat roligt. 

supersportbilar

SNABBA racingbilar

Många anser att Porsche 911 Turbo S den ultimata drömbilen. Det är världens snabbaste bil och accelererar 0-100 km/h på under otroliga 2,5 sekunder. Här har vi listat några snabba sportbilar man kan köra.