Utseende efter projekt
 
FÖRFATTARE: Tanion

INTRODUKTION
Denna guide riktar sig inte till någon speciell bilmodell men bilen som guiden är gjord efter är en Colt -93. Detta projekt tog ca 3 timmar effektiv tid.

Du behöver följande:
- Värmepistol
- Något att bända med, typ bredd rak skruvmejsel
- Fil, sandpapper
- Såg (vinkelslip)
- Nya silvriga blinkers (21W i mitt fall)

Innan du börjar kolla runt på blinkersen så du vet exat hur glaset sitter så du inte riskerar att spräcka glaset. i mitt fall var det små spik som satt på ena sidan som skulle bort först (markerat med grönt på bilden). råkade själv missa detta så det blev en lite spricka i glaset. Använd en tång för att dra ut de. Sen är det dags att ge sig på glaset värm sakta med värmepistol lite i taget. Ju saktare du tar det desto mindre risk att glaset spricker. Värm inte för mycket att själva plasten börjar mjukna, det är bara silikonlimmet som ska mjukna upp.

Använd dig av en platt mejsel för att bända upp glaset, SAKTA! när du böjar få ett litet glapp mellan glaset och plasten värm lite nätt för att mjukna upp silikonen ytterligare, det räcker med ett par sekunder i taget.

När glaset är av är det upp till dina blinkers hur den oranga "koppen" sitter. Min satt med ett par skruvar inne i lampan och en skruv utifrån. Jag plockade inte bort koppen helt utan kapade de synliga med en vinkelslip eftersom jag ville behålla skruvfästena som behövdes till reflektorn i lampan. För att garantera att det orange färgen inte syns spejade jag lite snabbt med grå färg. Monterade sedan inop blinkersen igen, kan behövas lite extra silikon för att få ihop den. Sen är det bara att sätta in silvriga lampor som finns att köpa för drygt 100 kr.Kommentarer: SAKTA och FÖRSIKTIGT!! Ta det lugnt när du gör detta så inte glaset spricker, viktigt att påpeka än en gång. Jag gjorde misstaget att rengöra den reflekterande ytan med aceton, GÖR INTE DET eftersom färgen försvinner, själv hade jag ett extra par blinkers så det ordnade sig för min del.

Kommentera gärna mitt projekt och ge förslag till förbättringar.

Lycka till!

- Skicka en kommentar på guiden till författaren